AMARO
Zupy

-
Rosół domowy
-
Pomidorowa
-
Krem z brokułów z grzankami
-
Szef kuchni poleca
Żurek śląski
-
Flaki wołowe
Dania główne

-
Pierogi ruskie
Okrasa z boczku i cebuli -
Pierogi z mięsem
Okrasa z boczku i cebuli -
Kyjza z patelni
Ser panierowany smażony podawany z żurawiną, bataty w towarzystwie sałatki sezonowej z sosem balsamicznym -
Polędwiczki w leśnym sosie
Polędwica wieprzowa w sosie borowikowym podawana z kluskami oraz kapustą -
Szef kuchni poleca
Polędwiczki z grilla
Polędwica wieprzowa grillowana z masłem czosnkowym podana z frytkami oraz warzywami grillowanymi -
Schabowy na panczkraucie
Kotlet schabowy 250 gram z ciaperkapustą -
Śląski łobiod
Tradycyjna rolada śląska wieprzowa podana z kluskami w sosie własnym oraz modrą kapustą -
Grillowana karkówka
Karkówka z grilla z tzatzikami w towarzystwie frytek stekowych oraz sałatki wiosennej -
De'volaille w panko
kotlet de’volaille w chrupiącej panierce panko podany z frytkami oraz surówką z białej kapusty -
Placek po węgiersku
Dwa placki ziemniaczane z gulaszem wołowym i serem -
Kotlet drobiowy
Kotlet z kurczaka panierowany z frytkami oraz surówką z białej kapusty -
Maślany łosoś
Łosoś z masłem czosnkowym w towarzystwie ćwiartek ziemniaka podany razem z sałatką sezonową
Makarony

-
Penne z kurczakiem
Makaron penne, kawałki fileta z kurczaka, brokuł, sos pomidorowo - śmietanowy
Sałatki

-
Sałatka Cezar
Sałata rzymska baby, filet z kurczaka w panierce panko, sos cezar, bekon, płatki grana padano
Dania Dziecięce

-
Chrupiące fileciki
Kawałki fileta z kurczaka w chrupiącej panierce panko podane z frytkami -
Spaghetti z pulpecikami
Spaghetti z pulpetami wieprzowymi
Desery

-
Naleśniki z nutellą
Dwie sztuki naleśników z nutellą -
Naleśniki z karmelem
Dwie sztuki naleśników z karmelem -
Naleśniki z dżemem truskawkowym
Dwie sztuki naleśników z dżemem truskawkowym -
Szarlotka na gorąco
Szarlotka na ciepło z sosem waniliowym
Wkładka niedzielna
-
Kurczak w porach
Kurczak w porach z orzeszkami, ryżem rozmaitości i surówką z białej kapusty -
De' volaille z camembertem
De’ volaille z camembertem, frytki i surówka z kapusty pekińskiej -
Polędwiczki w sosie serowym
Polędwiczki w sosie serowym, kluski oraz modra kapusta